SCHÖFFERHOFER HEFEWEIZEN Tadım 

SCHÖFFERHOFER HEFEWEIZEN

Schöfferhofer biraları adını 14. yüzyılda yaşamış bir Alman yazıcı olan Peter Schöffer’un evinden (Zum Schöfferhof) alıyor. Bu evde bulunan bira evi Mainzer Hofbierbrauerei 1. Dünya Savaşından sonra Binding Brewery ile birleşiyor. Ve 1978’de Binding, Bavyera bölgesi dışında üretilmiş ilk buğday birası olan Schöfferhofer markasını tanıtıyor.

Schöfferhofer Weizen daha çok Almanya’nın kuzey bölgesindeki buğday birası pazarını hedef alarak açılmış. Bugün Almanya’da 4. Berlin’de 2. ve Hessen’de buğday birası satışlarında lider durumda.

Günümüzde Schöfferhofer  markası altında Hefeweizen başta olmak üzere Kristallweizen, Hefeweizen Dunkel çeşitleri ve greyfurt, kaktüs, limon gibi 50%-50% oranında buğday birası ve meyve suyu karışımı olan weizen-mix serisi ürünleri mevcut. Geleneklere bağlı olmadıklarını, yenilikçi bir çizgide olduklarını vurguluyorlar. Hatta websitelerinde, 14. yüzyılda yaşamış olan isim babaları Peter Schöffer’in ruhuna sahip oldukları, çünkü onun yazım teknikleri konusundaki devrimleri gibi Schöfferhofer biralarının da hefeweizen stiline yenilikler getirdiği şeklinde zorlama bir tespit mevcut.


Tadım Notları:


Üretici:     Binding-Brauerei (Oetker Group)
Tür:           Hefeweizen
Alkol:        5 %
75/100
Görünüş: Bir hefeweizen da olması gerektiği gibi beyaz, devasal köpüğü çok hoş ama benim asıl hoşuma giden rengi oldu. Bulanık portakal rengindeki biralar özellikle yaz aylarında müthiş iştah açıcı duruyor.
Koku: Tipik buğday birası, muz ve portakal aromaları. Çok keskin bir aroma yok.
Tat/
Damak:
Narenciye ve muz tadları ön planda. Gazlılık yüksek, gövde orta yoğunlukta
Bitiş: Bitiş kuru olmasıyla renginle başlayan olumlu yargılarım ikiye katlandı. Bir tat aldıysam iz miktarda narenciye, bisküvi,malt olarak sayabilirim. Genel olarak ferah,yumuşak, içtikçe içilesi bir bira.

 

Benzer Yazılar